Casey Hughes Architects
Egan Residence


  • Photograph of model showing the addition's connection to the backyard.
  • Silver Lake, California.
  • The Egan residence is a 1,000 square foot addition to an existing home in the Silver Lake neighborhood of Los Angeles. The existing Spanish-style house was comprised of small rooms that separated the living spaces from the garden backyard. To maximize the modest budget we retained much as possible of the existing house. The addition is comprised of a large open plan kitchen, living room and dining room with vaulted ceilings that connects the house with the garden and a new master suite.
  • Photograph of model showing transparent screen.
  • Existing Spanish-style house.
  • Remove the portion of the house that blocks the living spaces from the backyard.
  • Living room and dining room addition.
  • Rear facade unifies the addition with the existing house.
  • Perforated screen echoes the roofline of the original house.
  • Proposed plan.
  • Section though sawtooth roof.