Casey Hughes Architects
Silvers Residence


  • Residence faces the pool and view.
  • Beverly Hills, California.
  • This residence is located on an ideal site with unobstructed panoramic views, in Beverly Hills. The building is positioned on the front and side yard setback to maximize the rear yard and the view, which are the major foci of the residence.

    A “lantern” volume over the living room creates a double height space that allows defused light to filter in during the day and emits a soft glow at night. The opposite end of the building is anchored with a guest suite. This suite is detached from the main house on the ground level creating the option of a private entrance. An open-air stair within this volume leads to a roof deck with 360-degree views.
  • Rendering showing the West elevation.
  • View of the model.
  • The next six diagrams explain how the two-story residence was derived.
  • Building conforms to front yard and side yard setbacks. Thickened front wall creating privacy from the street and neighbors. Glazed rear facade opens the residence up to the view.
  • Balcony and eves provide sun protection, further emphasizing the view.
  • Double height “lantern” over living room and semi-detached guest wing anchor each end of the residence.
  • Room “volumes” act as thickened walls defining the areas of the home.
  • Walls adjusted to define communal spaces.
  • Ground floor plan.
  • Second floor plan.
  • Section through double height living room.