Exposed to the Sunlight, but Not to the Neighborhood

...... publication: . New York Times
..... project title: .Coldwater Studio
............ author: . Frances Anderton

The exterior is clad in redwood slats, left, creating a play of light and shadow that reinforces a sense of privacy.
 

When Casey Hughes started designing this studio for a documentary film editor in Studio City, Calif., he rejected the fishbowl effect found in modern houses with glass facades. He said that his client, a woman living alone, needed to feel ''comfortable and secure and protected'' but also wanted lots of natural light for her studio, a separate building behind her house. He resolved these competing needs with a two-story, 1,000-square-foot structure with an atrium cut into the facade and with skylights over a stairwell. The exterior is clad in redwood slats, left, creating a play of light and shadow that reinforces a sense of privacy. The interior is lined with blond plywood, right.

Go To Article >